Huikeita näkymiä rakennusten anatomiaan

”Pöydälläni arkkitehtikuvat, pohjapiirustukset, julkisivukuvat ja leikkauskuvat heräävät eloon. Piirustuksista ja mallinnuksista syntyy kokonaisuus – pienenpienet osat ja yksityiskohdat muodostavat kiinnostavan rakennuksen”, määräasiantuntija Eeva Liuska kuvaa työtään FMC Laskentapalveluissa.

Määräasiantuntija laskee materiaalien määriä rakennuksen mikrotasolta alkaen. Ikkunat, ovet, pintamateriaalit, pihat, pilarit, palkit, kalusteet ja kaikki muut rakennuksen tärkeät osaset muuttuvat asiantuntijoiden työssä riveiksi, jotka kertovat asiakkaalle materiaalien menekin.

Eevalle määräasiantuntijan työ on yhtä monisyistä kuin rakennukset ovat kaikkine yksityiskohtineen. Työn suola ovat mielenkiintoiset, merkittävät ja erikoisetkin rakennushankkeet, joihin pääsee kurkistamaan paljon ennen muita.

”Esimerkiksi Kirkkonummen pääkirjasto on ollut todella kiinnostava projekti. Rakennuksessa on paljon sellaisia ratkaisuja, joita vaikkapa asuinrakennuksissa ei ole.”

Työn iloa joka päivä

Eeva on työurallaan hypännyt uuteen aina avoimin mielin. Työ FMC Laskentapalveluissa on vienyt mukanaan.

”Haluan oppia enemmän ja enemmän. Työ pysyy mielenkiintoisena kun opin jatkuvasti uutta. Rakennusalalla myös työvälineet ja ohjelmistot kehittyvät vauhdilla ja pitävät ajassa kiinni.”

Työpaikan arvot ja työntekijöitä kunnioittava ilmapiiri on tehnyt vaikutuksen alusta asti. Työporukka on hyvin moninainen – kollegat ovat eri-ikäisiä, naisia, miehiä, monia opiskelu- ja työpolkuja kulkeneita ammattilaisia.

”Kaikki otetaan täällä avoimesti vastaan. Aina voi kysyä työkavereilta, autetaan toista”, Eeva sanoo.

Työnilo ei ole tällä työpaikalla kulunut klisee vaan täyttä totta.

”Ei ahista koskaan tulla töihin!”, Eeva nauraa.