Ajankohtaista

Raimo Tanskanen antaa tietä Timo Isorannalle FMC Laskentapalveluiden johdossa

Vuosi 2021 on tuonut henkilöstömuutoksia Sweco-konserniin kuuluvassa FMC Laskentapalveluissa. Pitkäaikainen toimitusjohtaja Raimo Tanskanen siirtyy ansaituille eläkepäiville ensi vuoden maaliskuussa, ja Jyväskylän, Kuopion ja Oulun aluepäällikkö Timo Isoranta ottaa yrityksessä ohjat tammikuun alusta alkaen.

Tanskasen työtä jatkaa myös Janne Silvennoinen, joka vastaa jatkossa kustannushallinnan kokonaisuudesta. Carita Hytönen jatkaa Timon viitoittamalla tiellä aluepäällikkönä.

 

Yli 11 000 laskettua kohdetta vuosikymmenten varrella

Raimo Tanskanen on ollut yrityksen johdossa alusta asti, kun laskentapalvelut aloitettiin osana Tocoman Oy:n toimintaa vuonna 1993. Vuosikymmenten varrella on laskettu tuhansia kohteita pienistä valtakunnan isoimpiin rakennushankkeisiin. Moni projekti on jäänyt mieleen.

– Esimerkiksi Sinebrychoffin entisen panimokorttelin uudelleenrakentaminen Bulevardilla Helsingissä oli laajuudessaan omaa luokkaansa. Se oli markka-aikaan 90-luvulla meille miljardin projekti ja rakennushankkeena todella mielenkiintoinen. Myös Euroopan komission Berlaymont Brysselissä ja KOY Vilhonkadun rakennusriidan kustannuslaskennat nousevat työvuosilta mieleen, Tanskanen muistelee.

Vuosien mittaan pelkästä laskennasta on siirrytty tietohallintaan. Palvelu on tänä päivänä parhaimmillaan koko rakennushankkeen kattavaa kustannus- ja määrätiedon hallintaa. Asiakkuuksista on siirrytty kumppanuuksiin.

– Meillä on onneksemme hyviä, pitkiä asiakassuhteita, joita olen saanut olla mukana rakentamassa, Tanskanen sanoo.

Tekniikka on matkan varrella kehittynyt, mutta ei niin nopeasti ja paljon kuin ajattelisi. Tanskanen muistuttaa, että edelleen lasketaan paljon myös paperilta.

– 3D-tietomallinnus on suurin tekniikkaan liittyvä muutos, mikä alalla on 25 vuoden aikana tapahtunut. Se on muuttanut työtapoja ja tuonut laskentaan uusia mahdollisuuksia.

 

Elinkaariajattelu ja kiertotalous ovat tulevaisuuden teemoja

Myös Isorannalla on koko työuransa mittainen kokemus FMC Laskentapalveluista, hieman lyhyempi vain. Isoranta tuli taloon vuonna 2004 suoraan koulunpenkiltä tuoreena rakennusinsinöörinä. Tanskasen saappaiden täyttäminen on Isorannalle kunniatehtävä.

– Motivaationi löytyy siitä, että haluan säilyttää tämän firman loistavan toiminnan vähintään yhtä hyvällä tasolla kuin se on nyt. Raimolla on erittäin hyvät ja laajat verkostot. Nämä läheiset suhteet asiakkaisiimme haluan säilyttää.

Kun katsotaan tulevaisuuteen, rakennusten elinkaari ja kiertotalouteen liittyvät teemat nousevat vahvasti esiin. FMC Laskentapalvelut tarjoaa uutena palveluna mm. purkukartoituksia. Purkukohteiden omistajien tulee erotella jätejakeet entistä tarkemmin.

– Palvelutarjoomamme laajenee luontevasti purkukohteiden selvityksiin ja laskelmiin, Isoranta sanoo.

Entä mikä on ollut Tanskasen matkan tärkein oppi toimitusjohtajana? Millaisia eväitä lastenlasten leikittäjäksi ja golfkentille siirtyvällä toimitusjohtajalla on antaa seuraajalleen?

– Timo on sen jo hyvin sisäistänyt. Kun huolehdimme henkilöstön hyvinvoinnista, mahdollistamme resurssit tehdä annettu työ hyvin. Joustamme työnantajana ja olemme hengessä mukana – näin saamme aikaan positiivisen kulttuurin, joka näkyy työssä ja myös asiakkaille.

– Meillä on hyvä työilmapiiri ja työntekijät viihtyvät. Työn erinomainen laatu ja pitävät aikataulut näkyvät asiakkaille. Kun osaajamme saavat keskittyä työhönsä, ei tule myöskään virheitä, Isoranta päättää.

 

Mikäli haluat lisätietoja, ota yhteyttä:

 

Raimo Tanskanen

puh. 050 525 0522

s.posti: raimo.tanskanen@fmcgroup.fi

 

Timo Isoranta

puh. 040 721 7296

s.posti timo.isoranta@fmcgroup.fi

This entry was posted in . Bookmark the permalink.

Seuraa meitä sosiaalisessa mediassa

bursa escort